Fra programmet - nyheter

– Eg vil ha fri flyt av mørk sjokolade og sjå Lionel Messi spele fotball når eg blir gammal

Forfatter Frode Grytten vil sammen med musiker Ola Bremnes være en aktiv kunstnerstemme under årets konferanse i Oslo.

Etikkarbeid til inspirasjon for norske kommuner

Flora kommune er vinner at KS’ etikkpris 2018. Formålet med prisen er å synliggjøre systematisk etikkarbeid i de kommunale helse‐ og omsorgstjenestene. Kommunen vest i Sogn- og Fjordane ser ut til å ha klart å realisere dette på en forbilledlig måte.

Aktivitetsvenn: Ny forskning om tilbudets betydning

Hvordan kan offentlig og frivillig sektor samarbeide om økt frivillig innsats i demensomsorgen? Nasjonalforeningen for folkehelsen vil i sesjonen ‘Aktivitet i praksis’ onsdag formiddag presentere nye forskningsresultater på betydningen av Aktivitetsvenn-tilbudet.

Snakk sant om livet på vei mot døden

Det synes i dag å være liten plass til døden, både i helsevesenet og i samfunnet som helhet. Har vi tatt livet av døden? Hvordan kan vi i så fall gjenopplive den? Er døden en sykdom, eller en del av det å leve?

Ola Bremnes – vårens fyrvokter

Låtskriveren, forfatteren, fortelleren og kulturmennesket Ola Bremnes blir en av gjennomgangsfigurene under vårens konferanse i Oslo.

Kultur kan ha fantastisk effekt på mennesker

– Kultur er like viktig for oss som mat og trening, sier Gunnar Bjursell, åpningsforeleser den siste dagen på Verdighetskonferansen - Kreativ Omsorg i mars 2019.

- Jeg elsker å snakke om døden!

– Å være frivillig og møte gamle gir meg et vanvittig viktig perspektiv. Jeg har vært frivillig ved lindrende enhet. Når døden venter rundt neste hjørne, forstår man viktigheten av å leve når man kan, sier Samuel Massie.